Proteiinipitoiset kasvisruoat

Proteiinipitoiset kasvisruoat

Kasvissyöjänä on tärkeää varmistaa, että saat ruoasta riittävästi proteiinia. Onneksi moni kasvisruoka on proteiinipitoinen.

Tässä artikkelissa esittelyssä parhaat proteiinipitoiset kasvisruoat

Pähkinät ja siemenet ovat proteiinipitoisia kasvisruokia

Jos etsit proteiinipitoista välipalaa, joka on myös kasvissyöjä, pähkinät ja siemenet ovat hyvä vaihtoehto. Ne ovat paitsi hyvä proteiininlähde, myös täynnä tärkeitä ravintoaineita, kuten kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Pähkinöitä ja siemeniä on monenlaisia, joten voit yhdistellä niitä ja löytää itsellesi sopivan yhdistelmän. Suosikkejamme ovat muun muassa mantelit, pistaasipähkinät, cashewpähkinät ja auringonkukansiemenet. Valinnanvaraa on kuitenkin niin paljon, joten kokeile vapaasti, kunnes löydät suosikkisi!

Muita proteiinipitoisia kasvisruokia

Kasvissyöjille on tarjolla runsaasti proteiinipitoisia ruokia, eikä sinun tarvitse syödä tofua tai väärennettyä lihaa saadaksesi tarpeeksesi. Tässä on muutamia muita hyviä vaihtoehtoja:

-Linssit: Nämä pienet palkokasvit ovat täynnä proteiinia, kuitua ja ravintoaineita. Yhdessä kupillisessa keitettyjä linssejä on 18 grammaa proteiinia.

-Kikherneet: Nämä myös garbanzopapuina tunnetut linssit ovat loistava proteiinin, kuitujen sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Yhdessä kupillisessa keitettyjä kikherneitä on 15 grammaa proteiinia.

-Mustat pavut: Toinen proteiinipitoinen palkokasvi, mustat pavut sisältävät myös runsaasti kuitua ja ravintoaineita. Yhdessä kupillisessa keitettyjä mustapapuja on 15 grammaa proteiinia.

-Quinoa: Tämä vilja on itse asiassa siemen, ja se on erinomainen proteiinin, kuitujen sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Yhdessä kupillisessa keitettyä kvinoaa on 8 grammaa proteiinia.

-Tempeh: Tämä fermentoitu soijatuote on erinomainen proteiinin, kuitujen sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Yhdessä kupillisessa keitettyä tempehiä on 31 grammaa proteiinia.

-Seitaani: tämä vehnäpohjainen ruoka on erinomainen proteiininlähde, ja sitä käytetään usein lihan korvikkeena. Yhdessä kupillisessa keitettyä seitania on 75 grammaa proteiinia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.