Vegaaninen munavoi – helppo resepti

Vegaaninen munavoi on makea, herkullinen ja täyteläinen herkku, joka sopii erinomaisesti karjalanpiirakoiden kanssa. Se on maukas vaihtoehto perinteiselle munavoille, ja sen valmistus onnistuu helposti kotioloissa. Tässä reseptissä käytetään vain tofua, vegaanista margariinia, suolaa ja ruohosipulia.,

Vegaanisen munavoin ainesosat

Vegaanisen munavoin tarvikkeet ovat melko yksinkertaisia ja niitä löytyy useimmista vegaanien keittiöstä. Tarvitset seuraavat ainekset:

  • 500g maustamatonta tofua (kiinteänä) desilitran purkki kookosmaitoa
  • 300g vegaanista margariinia desilitraa maissijauhoja
  • 1-2 tl suolaa
  • 2-4rk ruohosipulia silputtuna

Vegaanisen munavoin valmistusohje

Vegaaninen munavoi on helppo ja nopea valmistaa. Seuraavat ohjeet auttavat sinua valmistamaan herkullista vegaanista munavoitasi:

1. Vatkaa tofua

Ensin, vatkaa tofua sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Sekoita tofua, kunnes se on tasaisen tahmeaa. Älä vatkaa liian kovaa, sillä tofu saattaa pirstoutua liian pieniksi paloiksi.

2. Sekoita margariini ja suola

Sekoita tofuvatkaimeen vegaaninen margariini ja suola. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasainen.

3. Lisää ruohosipuli

Lisää vatkaimeen ruohosipulia ja sekoita hyvin. Tämä antaa munavoille makua ja aromia.

4. Sekoita ainekset

Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet, sekoita ne kulhossa. Tämän jälkeen voit laittaa vegaanisen munavoin hetkiksi jääkaappiin vetäytymään. Valmista

Vegaanisen munavoin tarjoilu

Vegaaninen munavoi on herkullinen tarjoilla esimerkiksi leivän tai karjalanpiirakoiden kanssa. Se sopii myös erinomaisesti salaattien, kasvisruoan ja muiden vegaanisten ruokien lisukeksi. Monet vegaanit käyttävät munavoita myös leivonnaisten täytteenä tai levitteenä.

Vegaanisen munavoin säilyttäminen

Vegaanista munavoita säilytetään parhaiten kylmässä ja kuivassa paikassa. Jos jääkaapissa säilytetään, se kestää noin 5-7 päivää. Myös pakastaminen on hyvä vaihtoehto, sillä se säilyy pakastimessa jopa 3 kuukautta. Pakastamisen jälkeen munavoi voidaan lämmittää ja käyttää uudelleen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.